Ett oroligt, ilsket och splittrat Sverige

Det har skett ett regeringsskifte. Svenska Kronan har sjunkit i värde och vi vet inte ens hur den framtida regeringen kommer att se ut. Löfven står inför stora utmaningar säger man, men jag skulle vilja hävda att det är vi alla som står inför dessa utmaningar.

Igår, under valvakan, såg vi glada Sverigedemokrater, ilskna Vänsterpartister som pekade finger mot kameran och aggressiva feminister som rev Fredrik Reinfeldts huvud i bitar. Vi såg en krystad Fredrik Reinfeldt som avgick som minister, men som också kommer att lämna sin post som partiledare i vår. Vi såg ett oroligt, ilsket och splittrat Sverige.

Det som förbluffar mig mest är egentligen inte att extrempartier vinner fotfäste, det som förbluffar mig mest är Alliansens vägran att diskutera med Löfven om alternativa lösningar i regeringsfrågan för att hindra att dessa extremister får fotfäste.

Ja, det är ett oroligt, ilsket och splittrat Sverige som vi vaknar upp till idag. Men inte bara för att extremisterna växer, utan för att vi har vägrat att kommunicera.

/Johanna Järvstråt