Veckans Almedalsprofil, del 2

Av Johanna Järvstråt

Förra veckan fick vi lära känna Magdalena Green och varför Tekniska verken valt att befinna sig i Almedalen – men nu är det ny vecka och en ny profil. Denna gång vänds strålkastarna mot Linn Lichtermann, Regional Relations Officer på Saab.

Saab är riktiga Almedalsveteraner och för Linn Lichtermann blir det tredje gången som hon besöker Almedalen.

Linn, varför kommer Saab att befinna sig i Almedalen i år?
– Vi vill vara en del av samhällsdebatten och diskutera, men också påverka, de frågorna som är viktiga för oss.
– Saab är också medarrangör till Aerospace Almedalen. Det är en heldag om flyg och rymd som hålls på East Sweden Arena. Förhoppningen är att satsningen blir välbesökt och att dagen fylls med intressanta diskussioner och debatter med högt till tak. Vi har riktigt intressanta talare och jag själv ser särskilt fram emot att få lyssna på vår flygvapenchef Micael Bydén och hans kollegor från de nordiska flygvapnen.

Noggrant förarbete och planering, men också ett målinriktat arbetssätt kring vad det egentligen är som man vill få ut av sin vistelse, är nycklar till en bra Almedalsupplevelse menar Linn. Hur kan andra förbereda sig inför Almedalen?
– Ett tips är att förboka alla viktiga möten som man vill ha – det är dumt att utelämna hela vistelsen åt slumpmässiga möten. Ett annat tips är att noga fundera igenom vad det egentligen är som du vill få ut som deltagare eller arrangör. Vad har du för syfte, vad uppnår vi? Saknar du en plan blir det bara som en enda stor djungel.